Tuesday, March 31, 2009

2 milioane de romani!

Da. Atat s-a estimat! 2 milioane de romani au stins lumina de Ora Pamantului 2009. Este ceva...adica 10% din populatie. Sa zicem ca desi la vorbe suntem toti mareti, nici la fapte nu stam foarte rau. Pana la urma nu a fost doar o ora de ramanere in intuneric, de economisire de energie, sau de gest inutil, cum a fost clasificat de unii, ci a fost un vot. Pentru ca asta a fost.

2 milioane de romani au votat pentru planeta, au spus ca le pasa de schimbarile climatice, si astfel cei ce ne conduc trebuie sa faca ceva sa ne fie mai bine tuturora. Incercand sa vizualizez, pot spune ca sambata seara am fost in piata publica numita Terra, printre cei peste un miliard de oameni (la nivel international nu am inca datele) si noi, cei 2 milioane de romani, care ne-am spus prin altfel de metode parerea si am protestat fata de indiferenta cu care este privit viitorul mediului, intr-un alt mod. Stinsul unui bec a avut aceeasi putere ca si un buletin de vot valid pus intr-o urna, iar aceste rezultate vor ajunge si la cei ce ne conduc.

De acest lucru insa nu stiu cati au fost constienti. Ma refer la cei ce nu au inteles acest gest si mai ales s-au manifestat impotriva acestei initiative, cu tot felul de motive, care mai de care mai minunate. Pana la urma, nu ei vor fi cei care dupa 50, 100 de ani vor putea sa vada cum va fi viata pe planeta, cum se va respira, ce se va manca sau unde se va gasi apa potabila. Ce-i intereseaza pe ei ce va fi dupa? Nu cred ca exista o dovada mai mare de egoism a populatiei actuale. Iar un gest, atat de simplu si atat de banal, este la indemana tuturor. Daca nici un bec nu poti stinge, atunci cum sa astept mai mult!

In acesta categorie, a celor ce n-au inteles nimic din acest gest, pe langa alti "ciobani" din prea frumoasa tara, este si Mircea Badea, al carui fan nu mai sunt de sambata 28 martie 2009 (eram un fel de Ultras Mircione, ca sa se inteleaga!).

Multumiri tuturor celor care sunt un pic mai constienti de adevarata responsabilitate pe care o avem. Fapte, nu vorbe!

Ce s-a intamplat la Brasov? Stire si poze.

No comments: